Aktivera din katt

En katt har nio liv brukar man säga och en annan sanning är att en katt kan bli 15 år gammal. Så om du skaffar katt så har du skaffat dig en vän för många år framåt, och en vän behandlar man ju med den största omtanke, för då får man vänskap tillbaks.

Katten anses ju vara ett självständigt djur, och det är den också, men inte så självständig att den inte vill ha mänskligt sällskap och en lekkamrat i matte och husse. Speciellt om din katt ska vara en innekatt så behöver den stimulans på olika sätt för att känna sig hemma och och uppskattad.

Viktigt med leksaker

Aktivera katten

En innekatt måste aktiveras och få stimulans. Är den ensam om dagarna får katten tråkigt om den inte får utlopp för sin leklusta och jaktinstinkt. Katter, kan som vi människor, bli deprimerade, och antagligen av samma orsaker. En annan parallell är att en katt och en människa som inte rör på sig blir överviktig och stel. Idag finns det många aktivitetsleksaker för katter som gör att se får utlopp för sin energi även hemma i lägenheten. Ett ställe där man kan köpa sådana leksaker som håller igång katten är Supercat.se. Deras sortiment av leksaker täcker de flesta behov.

En av de mest fantastiska leksakerna är en automatisk laserpekare som pekar hit och dit och får katten att få utlopp för sin jaktinstinkt. Den kan ställas på golvet eller på ett bord och katten får jaga den lilla laserpricken så mycket den vill. Andra leksaker tränar kattens problemlösningsförmåga genom att släppa ifrån sig lite kattgodis då katten gjort några moment på rätt sätt inrätt ordning, till exempel ett kattpussel som katten ska klura ut för att få godisbelöning.