Tips inför kattköpet

Katten är tillsammans med hunden vårt allra mest populära husdjur, vilket inte är så konstigt eftersom katter som alla kattägare vet är helt underbara. För er som kanske går i kattankar och funderar på att skaffa katt kommer här några bra tips och råd.

förvirrad kattunge

Funderar man på att köpa katt är det viktigt att man tänker igenom det hela noga eftersom att ha katt innebär ett stort ansvarar samtidigt som det både kräver tid och engagemang.

När man väl bestämt sig för att skaffa en katt är det viktigt att hitta en seriös uppfödare som tar väl hand om sina katter. Det är också viktigt att se till att den kattunge i köper inte är yngre än 12 veckor eftersom det är av största vikt att en kattunge får tillbringa första tiden tillsammans med sin moder och syskon.

Ett bra tips om man vill skaffa katt och samtidigt göra en god gärning kan vara att ta hem en katt från ett katthem eller liknande.

Man bör även tänka över vad katten skall äta den första tiden, något som det går att läsa om i den här artikeln som ni också hittar här på sajten.