Katten Devon Rex

Devon rexKattrasen Devon Rex har sitt ursprung i Devonshire i England, därav namnet. Kännetecknande för just en Devon Rex-katt är den karakteristiska lockiga päls som katten har. I övrigt så har katten ett kort och relativt brett huvud med framträdande kindben, kraftig haka och kort nos.

En annan sak som är kännetecknande för Devon Rex är att det är en mycket social katt som lätt kommer överens med andra katter, men även med andra husdjur. Är man borta från hemmet mycket kan det vara bra om katten får en lekkamrat, helst en till katt så de har sällskap medan du är borta. Devon Rex-katten gör sig inte lämplig som utekatt då den föredrar varma miljöer. Eftersom det är en innekatt kan den ha svårt att få den stimulans som naturen brukar ge. Som ägare av denna raskatt borde du vara villig och älska att leka med dina husdjur. Devon Rex behöver mycket lek och uppmärksamhet för att må bra. Gärna ska det läggas undan tid för katten varje dag, precis som det vore en hund. Dessutom är den mycket lättskött då ingen egentlig pälsvård behövs.

Det finns många uppfödare av Devon Rex-katter i Sverige. Viktigt är att ta få veta så mycket som möjligt om uppfödaren. En raskatt är en investering precis som en hundvalp och du vill inte få hem en sjuk eller misskött kattunge.